Hamster Bakımı Nasıl Yapılır

  • Şubat 20, 2022

Bir hamstera nasıl bakılacağını öğrenmek ister misin ? İpuçlarımızı okuyun!

Birçok aile, alan gereksinimleri veya basit kişisel zevkler için evlerine bir hamster almayı tercih eder. Canlı gözleri ve sevimli küçük yüzleri ile bu küçük kemirgenler, ihtiyaçlarını nasıl yorumlayacaklarını bildikleri ve büyük bir saygıyla yönetildikleri sürece yetişkinlere ve çocuklara büyük memnuniyet verebilirler.

Davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamak her zaman kolay değildir. İşte bir hamstera doğru şekilde bakmanın yolu !

Temiz ve iyi kurulmuş bir kafes

Bir hamstera nasıl bakılacağını bilmek için yapılacak ilk şey , yaşayacağı alanı değerlendirmektir. Büyüklüğü seçeceğimiz cinse göre değişebilen iyi bir kafes almanız gerekiyor . Genel olarak, evcil hayvanımızın hareket özgürlüğünü ve onurlu bir yaşamı garanti etmek için geniş bir ortam önerilir.

Kafesin içinde , muhtemelen kokusuz ve mısır, keten veya selüloz gibi doğal maddelerden oluşan bir altlığı gözden kaçırmazsınız . Uygun kafes hijyeni için çöp kutusu düzenli olarak değiştirilmelidir. Her hafta , hamsterin her zaman ihtiyaçlarını karşıladığı en kirli kısımları temizlemeyi ve altlığın geri kalanını üç haftada bir veya ayda bir değiştirmeyi hatırlayalım .

Kişisel temizlik için banyolar hayvan sağlığı açısından riskli olduğu için önerilmez. Hamsterlar kendi hijyenlerini bağımsız olarak yaptıkları için kafese kürkü temizlemek için mükemmel olan çinçilla kumu içeren bir kap koyarak onların işini kolaylaştırabiliriz.

O halde hayvanın düzenli fiziksel aktivitesi için bir tekerlek gereklidir . Piyasada pek çok çeşidini bulabilirsiniz ancak minik dostumuzun ve narin patilerinin güvenliği için ızgaralardan oluşanlardan kaçınmak önemlidir. Can sıkıntısıyla mücadele etmek için oyunlara ve aksesuarlara da yer vermek mümkün .

Kafes ayrıca yemek için kaseler ve su vermek için damla şeklinde özel bir içme şişesi içermelidir.

Son olarak, hamsterın istediği zaman dinlenebileceği ve sığınabileceği küçük bir ev satın alınmalıdır . Sağlayacağımız unsurlarla mükemmel yatağı inşa edecek olan kendisi olacaktır. Hayvanın patileri ve yanaklarının içi için tehlikeli olan pamuktan kesinlikle kaçınarak beyaz emici kağıt parçalarını kafese koyabiliriz .

Daha kolay temizlik için dipsiz bir ev tercih edilmesi tercih edilir . Bu, hamsterın en sevdiği aktivitelerden birine girmesine izin verecektir: yiyecekleri kazmak ve saklamak.

Bir hamster bakımı nasıl yapılır: doğru beslenme için ipuçları

Besin açısından hamster bakımının nasıl yapıldığını anlamak zor değil ama küçük dostumuzun sağlığını tehlikeye atmamak için önerilen dozlara ve yasaklanmış besinlere dikkat etmek gerekiyor.

Önerilen besinler arasında başta tohumlar, filizler, kuru baklagiller ve çeşitli sebze türleri yer almaktadır. En iyi evcil hayvan dükkanları özel kaliteli karışımlar sağlar , ancak evde bulunan yiyecekleri kullanabilirsiniz. Kemirgene ne verdiğimize çok dikkat ederiz: Bize lezzetli görünen şey onun için her zaman güvenli değildir.

Yulaf, buğday, mısır, kavuzlu pirinç, kavuzlu buğday, arpa, çavdar, darı ve susam gibi en yaygın tohum ve tahılları tercih edebiliriz . Dozlarla abartmadan ayçiçeği, keten ve kabak çekirdeği de düşünülebilir . Kinoa, kamut ve bezelye, mercimek ve sarı soya gibi baklagiller kabul edilir . İkinci durumda ölçülü olmak da önemlidir: Baklagiller mükemmel bir demir, protein ve vitamin kaynağı olmasına rağmen, aşırı alımı bağırsak sorunlarına neden olabilir.

Meyve ve sebzeler mükemmel ilavelerdir, ancak kontrollü dozlarda ve oda sıcaklığında. Taze ve kuru meyveler için haftada bir ile iki porsiyon arasında tutalım. Elma, armut, kavun ve karpuzun küçük parçaları, kayısı, şeftali, erik, küçük meyveler, üzüm, kiraz ve mandalina ve portakal gibi turunçgiller, ceviz, incir, çam fıstığı, badem ve fındık iyidir. Sebze olarak ise salata, havuç, kereviz, salatalık, çekirdeksiz domates ve yeşil fasulyeyi tercih edebiliriz.

Öte yandan süt ürünleri, soğan ve makarna gibi sindirimi zor gıdalardan da kaçınılmalıdır. Ayrıca, özellikle çikolata (birçok hayvan için zehirli) ve cips ve meze gibi tuzlu atıştırmalıklar olmak üzere herhangi bir tür tatlı vermemeyi unutmayın.

Doğru dozlar hakkında daha fazla bilgi veya kişiselleştirilmiş bir diyet oluşturmak için her zaman güvenilir veterinerinizle iletişime geçmeniz önerilir.

Hamsterımızla nasıl etkileşime geçilir?

Bir hamstera doğru şekilde nasıl bakılacağını bilmek için davranışlarını ve ihtiyaçlarını dikkate almak çok önemlidir. Bu küçük kemirgenlerin kavgacı bir eğilimi yoktur, ancak yaşadıkları ortam çok darsa veya kendilerini tehdit altında hissediyorlarsa, saldırganlık belirtileri gösterebilir ve ısırmaya çalışabilirler. Bu nedenle, onlara geniş bir kafes sunmak ve onları uyku veya aktiviteler sırasında rahatsız etmeden dikkatli bir şekilde yaklaşmak önemlidir.

Ani hareketlerden kaçınır, alçak sesle konuşuruz ve yaklaşmaya kalkarsak hamsterımızın zamanına saygı duyarak, önce bizim varlığımıza alıştırarak, sonra da bizi daha iyi görebilmesi için elini yaklaştırarak yapalım. Varlığımızı yemeğinkiyle ilişkilendiririz, böylece onu isteyerek kabul etmeyi öğrenir.

Son olarak kafesi ısı kaynaklarından (ideal sıcaklık aralığı 15° ile 18° arasında) ve cereyanlardan uzak tutuyoruz. Son olarak , kapalı ve güvenli oldukları sürece hamsteri diğer ortamları keşfetmek için düzenli olarak dışarı çıkardığımızdan emin olalım.

Kaynak: 1 (Erişim:21.02.2021)

Article Categories:
Sürüngenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.