Beagle Köpeklerde Kulak Enfeksiyonu Nasıl Teşhis Edilir

Beaglelar, kulaklarının düşük doğasından ötürü kulak enfeksiyonlarına karşı hassastır. Beagle’ın aşağı doğru düşük duran ve kulak yolunu kapatan ağır kulak kanatları vardır. Bu bir yandan kullanışlıdır çünkü köpekleri rüzgardan, yağmurdan ve kulaklarının içine kaçan tozlardan korur, ama diğer yandan kulak kanatları kulağın içindeki hava akışını azaltır ve onu enfeksiyona yatkın hale getirir. Bu yüzden, bir Beagle sahibinin neye dikkat edeceğinin farkında olması önemlidir, böylelikle hızlı bir tedavi yöntemi arayabilir ve bir kulak enfeksiyonunun verdiği rahatsızlığı azaltabilir.

Kulak Enfeksiyonun Belirtilerini Tanımak

1 Aşırı kaşınmaya dikkat edin. Beagle’ınızın enfeksiyonu varsa kulağını daha sık kaşıyabilir. Arka ya da ön patiyi sürtme sureti ile devamlı kaşınıp kaşınmadığını kontrol edin.

  • Köpeğiniz aynı zamanda kafasını çok fazla sallayabilir.

2 Kulağı yere her sürüşünü fark edin.  Çünkü eğer kulak Beagle’ınızı rahatsız ediyorsa, kulağını yere nasıl sürttürdüğünü, sürüklediğini ya da kaydırdığını gözlemleyin. Kulağı yere doğru sürtmek de bir enfeksiyondan kaynaklanan bir rahatsızlık işaretidir.

3 İniltilere dikkat edin. Her köpek hayatının belirli bir noktasında inler. Ancak bazen inleme, köpeğinizin acı çektiğinin bir göstergesidir. Bazı kulak enfeksiyonları kulaklarda yara yapar, köpek ağlayabilir ya da inleyebilir.

  • Bazı köpekler inlerken kulaklarını kaşıyarak kulaklarının ağrıdığını gösterebilir.

4 Kafanın yana yatırılıp yatırılmadığını kontrol edin. Beagle’ınızın kafasını bir kenarda tuttuğunu gözlemleyin. Kafayı devamlı olarak bir tarafta tutmak o taraftaki kulağın yaralı olduğunun bir işaretidir.

  • Bu ayrıca derin bir enfeksiyonun işareti olabilir ve bu yüzden, kulağı hemen kontrol ettirmek önemlidir.

5 Davranışlardaki her değişikliği fark edin. Kulak enfeksiyonları ağrılı olabilir ve bu yüzden köpeğinizin davranışları değişebilir. Bir enfeksiyon köpeğinizi yemekten alıkoyabilir ya da kulağı ağrıdığı için yürüyüşe çıkmaya isteksiz hale getirebilir. Köpeğinizin davranışlarında değişiklikler görürseniz, altta yatan problemi belirleyip belirleyemeyeceğinize bakın.

  • Köpeğiniz normalden daha rahatsız davranabilir ya da depresif olabilir.

6 İstenmeyen kokuları denetleyin. Bakteri enfeksiyonları genellikle istenmeyen bir koku yayar. Köpeğinizin kulaklarını koklayarak kötü ya da normalden farklı kokup kokmadıklarını belirleyin.

7 Salgı olup olmadığına bakın. Kulak yolundan gelen herhangi bir boşaltım var mı diyen bakın. Salgı, kalın, kahverengi ya da siyah bir kulak kiri ya da sarı-yeşil bir enfeksiyon olabilir.

8 Cilt kızarıklığı ya da kalınlaşmasına dikkat edin. Kaşıma ya da enfeksiyon bir sonucu olarak kulağın derisi kızarabilir. Köpeğinizin kulağı bir süredir rahatsızsa, derisi kalınlaşabilir, yağlanabilir ya da sertleşebilir.

  • Bir tarafı diğer tarafla karşılaştırarak cildin normal ya da kalınlaşmış olup olmadığı hakkında fikir edinin.

9 Çiğneme sırasında güçlük olup olmadığını kontrol edin. Bazen, eğer ağrı dayanılmayacak hale geldiyse, köpeğiniz çiğnerken zorluk yaşayabilir. Bu, ağzı açmanın zor olabileceğinden kaynaklanır. Köpeğiniz çiğneme konusunda isteksiz de olabilir.

Kaynak

  • http://www.beaglepro.com/beagle-ears
  • http://www.wikihow.com/Diagnose-Ear-Infections-in-Beagles
  • https://vcahospitals.com/know-your-pet/ear-infections-in-dogs-otitis-externa

Ecem Hızıroğlu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir