Deri Nasıl Saklanır?

Lüks ve prestij ile doğrudan bir bağlantı kurulan deri ürünleri saklamak en az güzel bir deri ürün seçmek kadar büyük bir önem arz etmektedir. güzel bir deri saklama yöntemi ile hem derinizin su seviyesinin düşmesini engellersiniz hem de görüntü kirliliğine yol açan kırışıklıkların oluşumunu engellemiş olursunuz. deri ürünlerinizin ömrünü nasıl uzatacağınızı ve nasıl iyi bir biçimde bakım yapacağınızı öğrenmek için yazımızın devamını okuyun.Deri nasıl saklanır, deri malzemeleri ve eşyaları saklarken nelere dikkat etmek gerekir işte bilmeniz gerekenler;

Deri Saklama Tüyoları

Deri Saklarken İhtiyacınız Olacak Malzemeler

  • Asitsiz kağıt
  • Askı
  • Kıyafet saklama torbaları
  • Deri koruma ürünleri

1Saklama işlemi sırasında derinizi daha iyi bir biçimde korumak için asitsiz kağıtlar kullanın. Ceketlerin kol kısımlarını pantolonların ise bacak kısımlarını asitsiz kağıtlar ile koruma altına almak bu bölgelerin şekillerini korumasını ve bozulmaya maruz kalmaması sağlamaktadır çevresel etmenler ve toz faktörü bu şekilde ceketlerinizden, pntolonlarınızdan ve bilimum deri eşyalarınızdan net bir biçimde uzak kalacaktır.

2Deri kıyafetlerinizin daha düzgün bir biçimde muhafaza edilmesi için asmayı deneyin. Deri kıyafetlerinizi astıktan sonra hava alabilen plastik poşetler kullanmayı da ihmal etmemeniz gerekmektedir. askı seçiminin çok önemli olduğunu da unutmamalısınız. Demirden imal edilmiş askıları kullanmak yerine daha geniş şekilli askıları kullanmalı ve eşyalarınızın zarar görmemesini garanti altına almalısınız. Askı kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise eşyaların asılma şeklidir. Yanlış asılma şekilleri nedeni ile deri ceketler omuz kısımlarında meydana gelen esneme ile yüz yüze gelebilirler. hatta asılma yanlışlıklarından dolayı ince çatlaklaın ortaya çıkması bile muhtemel bir hal almaktadır. bu nedenlerden ötürü askılama işlemi büyük bir dikkat ile yapılmalıdır.

3Derinizi nefes alabilir bir diğer deyiş ile hava geçiren materyallerin içerisinde muhafaza ediniz. Deri ürünleri saklamak için en iyi yollardan ikisi kumaş koruyucu ve ahşap koruyu kullanmaktır. Deri ürünlerini plastik koruyucular içerisinde saklamamanız gerektiğini de unutmamalısınız. Nefes alabilen plastik koruyucu bulabilirseniz kullanabilirsiniz fakat aksi takdirde derileriniz yıpranma tehlikesi ie karşı karşıya kalır. Deri ürünleri bulunduğu ortam çok nemli ise küflenebilir. Bu nedenle her deri ürün arasında boşluk bırakın ve ürünlerin nefes almasına müsaade edin.

4Deri koruma ürünleri kullanarak deri eşyalarınızın daha iyi bir durumda muhafaza edilmesini sağlayabilirsiniz.

5Mevsim şartlarından etkilenmeyen alanlar kullanmayı da ihmal etmemeniz gerekmektedir. deri eşyaların bulunduğu alanlar çok sıcak veya olursa derinin kalitesinde gözle görülür bir düşüş yaşanabilir.

6Deri eşyalarınızın muhafaza edilmesi için kuru temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Evinizin yakınlarında kuru temizleme hizmeti veren alanlar deri ürünlerin muhafazası konusunda da size yardımcı olabilir.

7Deri ürünlerinizi korumaya aldığınız yerlerden düzenli olarak çıkarmaya özen göstermelisiniz. Ancak bu biçimde uzun ömürlü deri eşyalara ve kıyafetlere sahip olabilirsiniz.

İpuçları ve Uyarılar

  • Katlama işlemi sırasında veya asma işlemi sırasında oluşmuş kırışıklıklar el yordamı ile kolay bir biçimde açılabilmektedir. El yordamı ile düzeltildikten ve uygun bir biçimde asıldıktan sonra oluşmuş kırışıklıkların birçoğu büyük bir kolaylıkla ortadan kalkmaktadır. Ütünüzü düşük ayarda (60-80 derecede) ütüleyerek de kırışıklıkların açılmasını sağlayabilirsiniz. Profesyonel temizlem şirketleri vasıtası ile deri kıyafetlerinizi eskisinden çok daha iyi bir duruma getirebilirsiniz.

Kaynak:

  • http://www.wikihow.com/Store-Leather

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir