Evden Sivrisinekleri Nasıl Uzak Tutarız

Sivrisinekleri evinizden ve bahçenizden uzak tutmanın en kolay yollarından bir tanesi bu böceklerin yaşayabilecekleri ve üreyebilecekleri kısıtlamaktır. Sivrisinekleri yaşam alanlarınızdan uzak tutarak ağrılı ısırıklardan ve ateşli malarya virüsünden de kendinizi korumuş olursunuz. Yazımızı dikkatli bir biçimde okuyarak sivrisinekleri evinizden nasıl uzak tutabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yöntem1: Sulu Alanları Ortadan Kaldırın

  • Evinizin etrafında bulunan delikleri ve engebeli olan bölgeleri düzenleyin. Bu gibi alanlar su toplayabilir. Su kaynakları sinekleri direkt olarak kendisine çeker.
  • Evinizin etrafını daha düzenli bir hale getirmek ve sinek oluşturabilecek kaynakları eline etmek istiyorsanız yapı malzemeleri satan bir dükkandan çimento alarak bu işlemi kendiniz halledebilirsiniz. Bununla uğraşacak vaktiniz yoksa bir usta ile anlaşıp profesyonelce bu durumun hallolması için uğraşabilirsiniz.
  • Yağmurlu ve karlı havalarda su birikebilecek metal ve plastik kapları bu alanlardan kaldırın. Saksılar, çöp kovaları, mangallar ve boş su depoları küçük su birikintilerine ev sahipliği yapabilir. Bu durum da sivrisineklerin meydana çıkması için harika bir alan ortaya çıkarır.
  • Bu malzemeleri garajınızda ya da kullanılmayan eşyaları sakladığınız odanızda muhafaza etmelisiniz. Dışarıda muhafaza etmek istiyorsanız üstlerine su geçirmeyen plastik kaplar yerleştirmelisiniz. Plastik kap bulamazsanız bütün bu malzemeleri ters biçimde yerleştirmelisiniz. Bu şekilde içerlerinde su birikmeyeceğinden de emin olmuş olursunuz.
  • Evinizin etrafında su birikimini tetikleyecek olan problemli alanları teşhis etmeye çalışın. Çevrenizde su birikintileri si ne kadar kurutmaya çalışsanız da problemin temeline inilmedikçe gerçekleşir.
  • Kesilmiş ağaçların kalmış kök kısımları çok tehlikesiz görünse dahi sineklere yuva olabilmektedir. Bu nedenle ağaç kütüklerinin ya ortadan kaldırılması ya da içlerinin doldurulup su birikimine neden olmasının önlenmesi gerekmektedir.
  • Her hafta kuş havuzunuzun içerisindeki suyu boşaltın, havuzu temizleyin ardından havuzun içerisini temiz su ile doldurun. Evinizin etrafında ciddi bir sinek sorunu varsa kuş havuzlarını 2-3 güne bir temizlemeniz sizin için daha iyi olacaktır.
  • Çocuk havuzlarının da suyunu her hafta değiştirmeyi unutmamalısınız. Havuzun içerisine klor da koyarak hem sineklerin ortadan kalkmasını hem de çocuklarınızın daha sağlıklı bir alanda yüzmesini sağlayabilirsiniz.
  • Evcil hayvanlarınızın su kabını da 2-3 güne bir değiştirmeli ve kapları temizlemelisiniz. Kapların içerisinde bulunan suları da temiz tutmaya özen göstermelisiniz.
  • Buzdolabınızı temizlemek amacıyla buz çözdürme uyguladığınız zaman biriken suları detaylıca temizlemelisiniz.
  • Bulaşık ve çamaşır makinelerinizi kullanmadığınız zaman içerisinde su birikmemesine özen göstermelisiniz.

Yöntem2: Bahçe Bakımınızı Daha Düzenli Bir Hale

  • Her hafta çimlerinizi düzenli olarak biçin. Bahçenizde bulunan boyca uzun çimleri kesmelisiniz. Sivrisinekler çimlerin arasında saklanmayı kolayca başarırlar. Bu nedenle uzun çim demek sivrisinek üremesi demektir.
  • Çimleri biçtikten sonra etrafa yayılan çim parçalarını da toplamalısınız. Aksi takdirde bu çimler sivrisinekleri misafir etmeye devam edecektir.
  • Bahçeye sivrisinekleri uzak tutacak bitkiler ve çiçekler ekin.
  • Bahçenize limon otu ekin. Limon otu içerisinde idris otu denilen bir yapı bulundurmaktadır. Limon otu sivrisinekleri ortamdan uzaklaştırabilecek en önemli silah olarak kullanılabilmektedir.
  • Bahçe düzenlemesi sırasında kadife çiçeği kullanmaya özen gösterin. Bu çiçek sivrisineklerin bahçenizden uzak durması için muhteşem bir araçtır.
  • Pencere eşiğinize sakız sardunyası ve ıtır çiçeği ekerek harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Sinekleri evinizden tam olarak uzak tutabilirsiniz. Bahçenize biberiye ve sarımsak ekin. Bu bitkiler hem yemeklerinizin içerisinde hem de sivrisineklerden kurtulmak için kullanılabilmektedir. Biberiye ve sarımsağı bir saksı içerisine ekerseniz kış mevsiminde bu saksıları içeri alarak bitkilerinizi yetiştirmeye devam edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.wikihow.com/Keep-Mosquitoes-Away

Kübra Üretmen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir