Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır

Hindistan cevizi yağının sağlık açısından çeşitli faydaları vardır. Ayrıca deri ve saç bakımında kullanıldığı gibi yemek yapımında da kullanılır. El değmemiş hindistan cevizi yağının en yüksek kaliteye sahip olduğuna ve ağır kimyasal içermediğine inanılır. Islak öğütme yöntemi, soğutma süreci metodu ve kaynatma metodu kullanılarak evde nasıl el değmemiş hindistan cevizi yağı yapabilirsiniz onu öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Bölüm1: Islak Öğütme Yöntemi

1 Hindistan cevizini keskin bir bıçakla bölün: Bu işlem için yeşil olgunlaşmamış hindistan cevizi yerine olgun kahverengi hindistan cevizi seçin.

2 Hindistan cevizinin yenilen yerlerini kabuğundan kazıyarak ayırın: Yenilen kısımları en iyi şekilde ayırmak için hindistan cevizi ıspatulası, keskin soya bıçağı veya sağlam metal bir kaşık kullanın. Ancak tereyağı bıçağı keskin soyma bıçağından daha iyi olabilir. Kabuk ile yenilen tarafları ayırırken kalın parçalar halinde ayırabilirsiniz. Aksi takdirde elinizi kesebilirsiniz.

3 Hindistan cevizinin yenilebilen kısımlarını küçük küçük doğrayın veya ıspatula kullanarak küçük parçalara ayırın.

4 Küçük parçalara ayırdığınız Hindistan cevizi parçalarını robottan geçirin.

5Hindistan cevizinin yenilebilen kısımları kıyılmış hale gelene kadar robotun orta hız seviyesinde çalıştırın. Eğer ihtiyaç duyarsanız karışım haline gelmesi için biraz su ekleyebilirsiniz.

6 Hindistan cevizinin sütünü süzün. Büyük ağızlı bir kavanozun başına süzgeç ve bir tülbent koyun. Yavaş yavaş dökün veya kaşık yardımıyla azar azar tülbentin üzerine koyun. Tülbenti sararak karışımı sıkıştırın ve kavanoza akmasını sağlayın.

  • Son damlasına kadar akması içim kuvvetli bir şekilde sıkıştırın.
  • Bu işlemi bütün karışım bitene kadar devam ettirin.

7 En az 24 saat kavanozun içindeki karışıma dokunmayın. Bu süreçte, Hindistan cevizi sütü ve yağı katman halinde birbirinde ayrılacak ve kavanozun üstünde kaymak oluşacaktır.

  • Eğer kaymağın daha çabuk donmasını istiyorsanız buzdolabında bekletin.
  • Eğer buzdolabını tercih etmiyorsanız serin bir odada muhafaza edebilirsiniz.

8 Bir kaşık yardımıyla kaymağı ayırın. Saf el değmemiş Hindistan cevizi yağı kavanozda kalacaktır.

Bölüm2: Soğutma Metodunu Kullanma

1 Susuz veya kuru Hindistan cevizi ile başlayın. Marketten tatlandırılmamış Hindistan cevizi taneleri alabilirsiniz. Ancak içeriğin sadece hindistan cevizi olduğundan emin olun. Eğer taze Hindistan cevizi ile başlamak isterseniz, Hindistan cevizinin yenilebilen kısımlarını küçük parçalara ayırın ve bir kurucu yardımıyla 24 saat boyunca kurutun.

  • Hindistan cevizi parçalarını kurutmak için fırını da en düşük derecesinde olmak koşuluyla kullanabilirsiniz. Küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine serdikten sonra yaklaşık 8 saat boyunca fırının en düşük derecesinde kurutabilirsiniz. Fakat tam olarak kuruduğundan emin olun.
  • Eğer marketten aldığınız hindistan cevizi parçalarını kullanacaksanız, katı meyve sıkacağına yönelin.

2 Hindistan cevizi parçalarını katı meyve sıkacağına koyun. Katı meyve sıkacağını tıkamamak için hindistan cevizini küçük parçalar halinde azar azar koyun. Katı meyve sıkacağı yağı ve kremi ayırarak liften uzaklaştırır. Hindistan cevizi taneleri bitene kadar işleme devam edin.

3 Katı meyve sıkacağı ilk seferde tamamen yağı ayıramayacaktır. O yüzden bir kez daha katı meyve sıkacağından geçirin.

4 Hindistan cevizi yağını bir kavanoz koyun ve sıcak bir ortamda muhafaza edin. Hindistan cevizi kreminin dibe çökmesi için 24 saat bekleyin. Böylece saf Hindistan cevizi yağı üste çıkacaktır.

5 Yağı yeni bir kaba aktarın. Hindistan cevizi yağı ile krem birbirinden ayrıldığı zaman, hindistan cevizi yağını bir kaşık yardımıyla başka bir kaba aktarın. Böylece hindistan cevizi yağınız kullanıma hazır olacak.

Bölüm3: Hindistan Cevizini Kaynatma

1 4 bardak suyu ısıtın. Suyu tencereye koyduktan sonra ocağa koyun. Ocağı orta ısı da açın ve su kaynayana kadar bekleyin.

2 2 adet Hindistan cevizini rendeleyin. Bu işlem için yeşil olgunlaşmamış hindistan cevizi yerine, kahverengi olgunlaşmış Hindistan cevizlerini seçin. Hindistan cevizin bölün ve kaşıkla yenilebilen kısımlarını ayırdıktan sonra bir kâseye rendeleyin.

3 Su ve Hindistan cevizini karıştırın. Rendelenmiş hindistan cevizlerini blenderın içerisine koyun. Sıcak suyu Hindistan cevizinin üstüne dökün ve belenderın kapağını kapatın. Blenderın kapağını tutun ve pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırın.

  • Blenderı yarısından daha fazla sıcak su ile doldurmayın. Eğer blenderınız küçükse iki defa aynı işlemi tekrarlayarak yapınız. Blenderı çok fazla doldurmak kapağının gevşemesine ve açılmasına neden olabilir.
  • Karışımı harmanlamak için blenderı kullanırken kapağını sıkıca tutun aksi takdirde karışım dökülebilir.

4 Hindistan cevizi sıvısını süzün. Tülbent veya ince gözenekli süzgeci bir kâseye koyun. Püre halindeki Hindistan cevizi püresini tülbentin veya ince gözenekli süzgece dökün, böylece hindistan cevizi sütü kâseye akacaktır. Posayı tam olarak süzmek için ıspatula kullanın ve bütün sıvıyı olabildiğince ayırın.

  • Eğer sizin için daha kolay olacaksa tülbente karışımı koyduktan sonra elinizi kullanarak sıkabilirsiniz.
  • Daha fazla sıvı elde etmek için posanın üzerine sıcak su koyun ve tekrar süzün.

5 Hindistan cevizi sıvısını kaynatın. Hindistan cevizi sıvısını bir tencereye aktardıktan sonra tencereye koyun ve orta sıcaklıkta ocağın altını açın. Sıvı kaynayıp krem yağdan ayrılıp rengi kahverengiye dönene kadar kaynatın.

  • Karışım kıvama ulaştığı zaman karışımı ocaktan alıp 1 saat bekletin. Sabırlı olun ve düzenli olarak karıştırın.
  • Eğer kaynatarak bu işlemi gerçekleştirmek istemiyorsanız, kendiliğinden ayrışmasını bekleyebilirsiniz. Sıvıyı bir kaba koyun ve üzerini plastik bir kapakla kapatın. oda sıcaklığında 24 saat beklettikten sonra buzdolabına koyun. Bu evrede yağ ayrılacak ve kabın yüzeyine çıkacaktır. Kabın yüzeyinde bulunan yağı sıvıdan ayırarak kullanabilirsiniz.

Kaynak:

Article Categories:
Yeme&İçme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir