İtfaiyeci Nasıl Olunur

İtfaiyecilik Hollywood filmlerinde izlenip karar verilecek bir meslek değildir. Sanıldığından çok daha zor ve yorucu bir meslektir. Günümüzde filmlerde gösterildiği gibi bir itfaiyeci figürü mevcut değildir bu yüzden bu mesleğe karar verilirken çok düşünülmesi gerekir. İtfaiye eğitimi aldıktan sonra isterseniz kendi kurslarınızı açabilir ya da ilanlar doğrultusunda bir belediyenin itfaiyesinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

İtfaiyeci Olmak

itfaiyeci-olmak-adim11 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmalısınız.
itfaiyeci-olmak-adim22 Kamu haklarından mahrum bulunmamak.(Ağır hapis veya bir yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)
itfaiyeci-olmak-adim33 İtfaiyeci olabilmek bazı kritik açılardan sağlıklı olmasınız. Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

itfaiyeci-olmak-adim44 Boy ve kilo şartlarını sağlamalısınız. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla;

  • Erkeklerde en az 1.67 santimetre
  • Kadınlarda en az 1.60 santimetre boyunda olmak
  • Boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak şartı aranmaktadır.

5 Yaş sınırını aşmamış olmalısınız. İtfaiye Eri sınavının yapılacağı günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

6 KPSS sınavına girmiş ve sınav sonucunda en az 70 puan almış olmak.
7 Erkek adaylar için askerliği yapmış, tecilli ya da muaf olmak.
8 Kalıcı, bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak, bedence ve akılca bir sakatlığı bulunmamak.

9 İtfaiyeci alımları illere göre değişir. Eğer herhangi bir ilin itfaiyeci kadrolarından birinde açıklık varsa bu genel olarak duyurulur. Yalnız ilden ile aranan adayların boyu, kilosu ve cinsiyeti farklılık gösterebilir.

  • İtfaiyeci olmak ve bu ilanlara başvurabilmek için lise mezunu olmak yeterlidir.
  • Günümüzde üniversite mezunu olup da itfaiye ilanlarına başvuran ve alınanlar da vardır.
  • Ayrıca iki yıllık meslek yüksekokullarının sivil savunma ve İtfaiyecilik, İtfaiyecilik ve Yangın güvenliği bölümden mezun olursanız başvurunuzun kabul edilme ihtimal artar ve kabul edildikten sonraki idman sınavlarını geçmiş sayılırsınız.

İpucu:

  • İtfaiye erlerinin çalışma mesaisi memur mesaileri gibi değildir. İtfaiyecilerin 24 saat nöbetleri olabilir ve acil bir durumda araba sürme zorunluluğunda kalınabileceği için E sınıfı ehliyeti istenmektedir. Genelde kadınların ve erkeklerin aldığı eğitimler farklıdır ve çalışma görevleri de farklı olabilir.
Article Categories:
Finans

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir