Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Tüm mevsimlerde çevre kirliliği ve klimalar deriyi olumsuz etkileyen sebeplerdir. Fakat kış aylarına gelindiğinde kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, soğuk ve kuru hava, cilt temizliğinin(banyo) yaz aylarına göre daha seyrek yapılması, kalın ve yünlü sentetik giysilerin kullanımı deriye olan olumsuz etkileri daha da artırmaktadır. Sizde kış şartlarının bu olumsuz etkilerinden cildinizi korumak ve bir takım önlemler almak istiyorsanız aşağıdaki adımları dikkatlice okuyup uygulayın.

Adım Adım Kış Aylarında Cilt Bakımı

1Kişisel vücut temizliğinize kış aylarında daha çok önem verin. Kış aylarında daha sıkı giyinilmesi gerektiğinden teniniz yaz aylarına göre daha havasız kalacağından terleme ve bakteri üreme olasılığı artacaktır. Sürekli ortam değiştiriyorsanız eğer (sıcak-soğuk) birçok gribal hastalığa davetiye çıkarmış olacağınızdan kişisel temizliğinizi yaz aylarında olduğu gibi sık yapmaya özen gösterin. Kışın etkilerinden dolayı yüz ve vücudunuzdaki oluşan kuruluğu önlemek için kremli, yağlı sabun veya nemlendiricili şampuanlar kullanın. Her temizlikten sonra kurulanmaya çok dikkat edin.

2Kış aylarında vücut nemlendirmenin nasıl olacağını kavrayın. Kişisel temizliğinizi yapıp kurulandıktan sonra cildinizin nem oranını artırıcı ve ellerinizde oluşabilecek çatlaklıkları önleyici nemlendirici kremler kullanın. Vücut ve yüz deri tipine uygun vazelin, gliserin, laktik asit, üre, hyaluronik asit içeren nemlendiricilerle her banyoda kurulandıktan sonra sık sık kışın olumsuz şartlarıyla oluşabilecek kuruluklara önlem alın.

3Kış aylarından peeling daha çok hangi içerikli kremlerle yapıldığını öğrenin. Kış aylarında nem oranı azalacağından vücudun açık bölgelerinde cilt kuruluğu artmaktadır. Yüzünüzdeki bu kuruluğu önlemek için salisilik asit, glikolik asit, retinoik asit içeren krem ,jel ve maskelerle derinizin ölü tabakasını yenileyin.

4Kış aylarında el bakımınıza da yaz aylarına göre daha fazla önem verin. Karlı havalarda mutlaka eldiven kullanımına özen gösterin. Bu eldiven %100 pamuktan oluşmalıdır. Bunu yaparsanız kışın olumsuz hava koşullarından ellerinizin daha kuruması için önlem almış olursunuz. Gliserin, lanolin ve vazelin içeren el kremleri kullanın. Cildinize en uygun olan kremi tercih edin. El sabunlarınızın da kışın yağlı ve kremli olmasına dikkat edin.

5Kış aylarında ayak bakımının daha sık yapılması gerektiğini kavrayın. Kış aylarında giyilen kalın çoraplar, botlar ve çizmeler ayaklarınızın daha az hava almasına sebebiyet vereceğinden ayak bakımınızı yaz aylarına nazaran daha sık yapmanız gerekmektedir. Salisilik asit ve üre içeren kremlerden cildinize en uygun olanını kullanın. Ayaklarınızı kremleri kullanmadan önce ve dışardan eve geldiğinizde mutlaka yıkayıp iyice kurulayın. Ve uygun kremi ayağınızın hem altına hem üstüne uygulayın. Ayrıca hem ayaklarınıza hem de ayakkabılarınıza mantar ve bakteri öldürücü sprey, krem, pudra ve köpük kullanın.

6Kış aylarında saç bakımınızı da ihmal etmeyin. Kışın soğuk havanın etkilerinden ve çevre kirliliğinden saçlarınızı korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremi kullanın. Saçları güçlendiren çinko demir ve biotin içeren besinleri(Midye, sığır eti ve diğer kırmızı etler, Tavuk, süt, yoğurt, peynir gibi diğer hayvansal gıdalar, kaju, badem, yer fıstığı, kabak çekirdeği, kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm gibi yemişler… vb.) tüketmeye daha çok özen gösterin. Kışın metabolizmanızın daha çok kalori harcaması gerçekleştiğinden bu gıdaları alırken normalden biraz daha fazla almanızda sakınca yoktur. Ancak yağlanmayı engellemek adına hafif egzersizler yapın.

7Kış aylarında tırnak bakımını es geçmeyin. Ellerinize kullandığınız nemlendirici kremler tırnaklarınıza yeterli gelmeyebilir. Çünkü tırnaklar soğuk havalarda daha çok kırılmakta ve incelmektedir. Bu sebepten ötürü tırnaklar için üretilen özel remleri mutlaka kullanın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir