Köpekle Nasıl Yürünür

Köpeğiniz tasmasını mı çekiştiriyor? Diğer köpeklerle çiftleşmek mi istiyor? Her fırsatta kaçıp etrafı mı kokluyor? Fazla heyecanlanıp sizi peşinden çekiştiriyor mu? O zaman bu makale bütün bu sorunlarla başa çıkmanız için oldukça yararlı olacak.

Adımlar

1Kendinize güvenin ve sakin olun. Köpeğinizle yürüyüşe çıkmadan önce yapmanız gereken ilk şey sakinliğinizi korumaktır. Omuzlarınızı kaldırın ve dik durun. Köpeğinizin karşısında kendinize güvenli gözükün ve ona patronun kim olduğunu gösterin. Asıl patronun siz olduğunuza en başta inanmazsa diğer adımlar işe yaramayacaktır.

2Onu kontrol edenin siz olduğunuzu fark ettiğinde köpeğinizin yere yatmasını sağlayın. Bu köpeğinizin size boyun eğeceğini gösteren en önemli işaretlerden biridir. Köpeğiniz sakinleştiğinde tasmasından tutmak için harekete geçebilirsiniz. Kulakları iki yanda sallanıyorsa bunun anlamı sakin ve uysal olduğudur. Köpeğiniz o anda uysal değilse bunu yapmaya devam etmeyin, aksi takdirde huysuzluğunu arttırırsınız. Tasmasını elinize aldığınızda, boynuna takabilirsiniz. Köpeğinizin hala sakin olduğundan emin olmalısınız.

3Köpeğiniz uysal ve sakin bir durumdayken kapıyı açabilirsiniz. Köpeğiniz heyecanlıysa kapıdan kaçmaya çalışabilir, tasmayı sıkı tutun ve köpeğinizin bunu yapmasını engelleyin. Ne zaman çıkacağınıza siz karar vermelisiniz, köpeğiniz değil. Köpeğinizin yanınızda oturmasını sağlayın, bunu yapmadan hiçbir yere gidemezsiniz. Köpeğiniz tekrar sakinleştiğinde dışarı çıkabilirsiniz. Kapıdan çıktığınızda kapatmak için geri döndüğünüzde köpeğinizin hala sakince yanınızda oturduğundan emin olun.

4Yürüyüşe başlayabilirsiniz. İleriye gidebileceğini söylediğiniz durumlar dışında köpeğiniz sürekli olarak yanınızda olmalı. Unutmayın, ne olacağına siz karar verirsiniz, köpeğiniz değil.

5Tasmanın ipini köpeğinizi yanınızda tutacak kadar kısa tutun ancak onu yerden kaldıracak kadar kısa olmasın. Ancak tasmanın ipini kısa tutmanın anlamı ipin gergin olup köpeğe hiç alan bırakmaması değildir. Köpek bu gerginliği siz ona hissettirmeseniz de fark edecektir. Tasmanın ipini sıkıca tutarak kolunuzu serbest bırakmaya çalışın. İpi sadece köpeğiniz sizi çekmeye çalışırsa gergin hale getirin. İpi en fazla 1 veya 2 saniye, köpeğinizin dikkatini çekecek kadar germelisiniz. İpi yukarı doğru değil yana doğru çekin çünkü bu ona sinyali daha net verecektir.

6Kendinize güveninizi ve sakinliğinizi koruyun. Yürüyüşün neredeyse bitmiş olması sakinliğiniz ve köpeğinizin davranışları hakkında düşünmeyi bırakmanız gerektiği anlamına gelmez. Hala yanınızda, bacağınızın hizasında olduğundan emin olun ve evinizin kapısına yaklaşın. Sizin içeri girmek istediğinizi anlayıp bundan faydalanmaya çalışabilir. Bunu bir zayıflık olarak görebilir bu yüzden omuzlarınızı dikleştirin ve onu kontrol eden kişinin siz olduğunu unutmayın.


7Kapıyı açın. Orada durun ve birkaç dakika bekleyin.
Köpeğinizin sakin olduğundan emin olun. Zorunda kalırsanız ve bir tek bu şekilde size boyun eğiyorsa yere yatmasını sağlayın. Köpeğiniz ona sizin veya sizin ailenizin bakıyor olmasını umursamayacaktır. Onun umursadığı tek şey sizin yaydığınız enerjidir. Sakin misiniz? Her şey kontrol altında mı? Değilse, kontrol altına alın. Eve girmeden önce her şeyin sizin kontrolünüz altında olduğundan emin olmalısınız.

8Eve ilk siz girin. Sizi itip geçmesine izin vermeyin. Bu kaba bir davranıştır ve köpeğinizin size karşı kaba olması yasaktır. Onu yöneten sizsiniz, kapıdan ilk siz girmelisiniz. İçeri girdikten sonra onu da içeri davet edin ve bir süreliğine ona ilgi göstermeyin. Siz ayakkabılarınızı ve montunuzu çıkarırken onun sizi beklemesini sağlayın. Siz kıyafetlerinizi değiştirirken ona yuvasında yatmasını söyleyin. Hemen oyun oynamasına izin vermeyin. Ona sevgi göstermeden önce kontrolün sizde olduğunu göstermelisiniz.

9İşleriniz bittiğinde köpeğinizle ilgilenebilirsiniz. Tasmasını çıkarın ve biraz su verin, onu değil sizin kurallarınızın geçerli olduğuna emin olun.

10Köpeğinize mama, kahvaltı, akşam yemeği ve birkaç parça yiyecek vermeden önce yürüyüşe çıkarın. Bu sayede vahşi doğada yapacağı gibi yediği yemek için çabalamış olacak.

11Köpeğiniz vahşi olmayabilir ve şehrin ortasında konforlu bir evde yaşıyor olabilir ancak o hala bir köpek. Köpeğiniz, onu günlük olarak yürüyüşe çıkaran, yemek ve su veren bir sahibi olduğu sürece nerede yaşadığını umursamayacaktır.

12Bütün bunlar sayesinde köpeğinizle aranızda iyi bir bağ kurun.

http://www.wikihow.com/Walk-Your-Dog

sena toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir