Kot Pantolondan Çanta Nasıl Yapılır

Kot pantolonlar eskimiş bile olsalar oldukça karakteristik ve tarz duran bir kıyafet olma özelliğine sahiptir. Eskimiş bir kotunuz varsa bu kotunuzun karakteristik duruşunu kotunuzdan bir çanta yaparak değerlendirebilirsiniz.

1 Kesip üzerinde işlem yapabileceğiniz eskimiş bir kot bulun. Piyasada kot pantolonların hemen hemen her modeli ve bedeni mevcuttur. Eğer dolabınızdaki eskimiş kotlar istediğiniz büyükükte değilse ucuz bir kot bulmak için ikinci el mağazalarına bakabilirsiniz. Eğer daha küçük bir çanta istiyorsanız çocuk kotu da alabilirsiniz.

2 Kotu kullanmadan önce yıkamayı unutmayın.

3 Kotun bacak kısımlarını bacak kısmının başladığı yerden kesin. Bacak kısımlarını saklayın. (Onlara sonradan ihtiyacınız olacak.) Yeterli dikiş yerinin olması için arka ceplerin ve fermuarın en az iki cm aşağısından kesmeye çalışın. Kot pantolonlaron arka kısımları ön kısımlarından daha geniş olabilmektedir. Bu nedenle bel kısmından hizalayıp öyle kesin. Kesme işlemini, çantanızın sonunda almasını istediğiniz şekle göre düz bir şekilde veya köşelere doğru yuvarlak bir şekil alacak şekilde yapabilirsiniz.

4 İç bölme yapın. (Opsiyonel) Daha önceden ayırdığınız bacak kısmını bu işlem için kullanabilirsiniz. Bacak kısmından iç bölme için yeterli olacak kadar kumaş kesin. Kumaşın bir köşesinden katlayın ve cep şeklini alacak şekilde dikin.

5 Kullanmak istediğiniz ip rengini seçin. Çoğu mavi renkteki kot pantolonun dikişleri ya kahverengi ya da ten rengidir. Siz kotunuza uygun olan bir renk seçin. Eğer seçmekte zorlanıyorsanız kotta farkedilmeyecek bir renk olarak mavi veya beyaz da seçebilirsiniz.

6 Dikmeye başlayın. Kot pantolonunuzun içini dışına çevirin. İç bölmeyi dikmek istediğiniz yere iğneleyin. Kotunuzun alt kısmını bacak boşlukları kapanacak şekilde boydan boya dikin. Sonra iç bölmenizin kenarlarını da dikip iç bölmeyi çantanıza sabitleyin. Dikiş için yer bırakmak için kumaşınızın köşesinden en az 1.5 cm’lik uzaklıktan dikmeye çalışın. Bu yere dikiş payı denir. Eğer kumaş sökülür gibi oluyorsa dikiş ile kumaş arasındaki dikiş payı yerine zikzak çizerek dikiş atın. Hatta dikkatle baktığınız zaman bu yöntemin uygulanmış halinin kotlarınızda zaten varolduğunu görebilirsiniz.

7 Çanta sapı için pantolon bacağından en az 5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bacakların dış kısmı genelde daha düz olduğu için çanta sapı için daha elverişlidir. Çanta sapını istediğiniz uzunlukta kesin. Dikiş payını burada da bırakmanız gerekiyor. Olmasını istediğiniz genişlikten daha geniş kesmelisiniz.

8 Sap için kestiğiniz şeritleri içten dışa çevirin. Kumaşın içte durması gereken kısmı dışta durmalı. Dikişinizi kumaşın bu tarafında yapmalısınız.

9 Tekrar kumaşı içten dışa çevirin. Bu sefer kumaşın asıl kısmı dışta olmalıdır. Bu adım kumaşı ne kadar geniş tutarsanız o kadar kolay olacaktır. Eğer kumaşınız darsa uzun bir nesnenin yardımıyla kumaşınızı çevirmeyi deneyebilirsiniz.

10 Çantanın sapını çantanın iç kısmına dikin. Bu kısım kotunuzun kalça kısmının olduğu tarafta olmalıdır.  Bu kısmı sağlamlaştırmak için buraya ek dikiş yapın çünkü bu kısım çantanın bütün yükünü taşıyan kısımdır. Açılmayı ve sökülmeyi önlemek için kare veya çapraz geçişli dikiş yöntemi deneyebilirsiniz.

11 Çantanızı istediğiniz gibi modifiye edin.

  • Çantanızın kapanış kısmına fermuar veya benzeri bir şey dikebilirsiniz.
  • Dekorasyon için patchler, düğmeler, kurdeleler kullanabilirsiniz.
  • Kumaş üzerine resim veya çizim yapabilirsiniz.
  • Rozet takabilirsiniz.
  • Yapıştırıcı ile sim uygulayabilirsiniz.
  • Çantanızın ceplerinden birine bandana koyup sarkıtabilir farklı renkte bir bandana ile çantanızı renklendirebilirsiniz.
  • Aplike veya nakış ile dekore edebilirsiniz.

12 Dikişleri test etmek için çantanızı öncelikle evin içinde takın. Eğer sökülmeler olursa sökülmenin olduğu yerin dikişlerini sağlamlaştırın.

Kaynak

  • http://www.wikihow.com/Make-a-Denim-Purse

elif ceren

Article Categories:
Moda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir