Lamine Parkenin Bakımı Nasıl Yapılır

Lamine parkeyi seçmenin yanında bakımının doğru  şekilde yapılması gerekmektedir. Eğer evinizi, iş yerinize yaptırmış olduğunuz lamine parkeye doğru bir bakım uygularsanız bu durumda parkeyi daha uzun seneler kullanabilir yeni masraflardan kaçınmış olursunuz. Lamine parke, masif parke suya ve neme karşı oldukça hassas bir malzemedir. Bundan dolayı su ile ağacı mümkün olduğu kadar birleştirmemeniz gerecektir. Yani lamine parke mümkün olduğu kadar uzun süre suya maruz bırakılmamalıdır. Peki lamine parke nasıl bir bakım uygularsak daha uzun süre ve sağlıklı bir şekilde kullanılır? sorusuna yanıt bulacak olursak:

Adımlar

1Lamine parkeyi düzenli olarak temizleyin. Lamine parke de tıpkı masif parke gibi ağaçtan yapılmıştır. Bundan dolayı uzun süre suyla temas etmesi durumunda parke kullanılamaz durumu gelecektir. Buna sebep olmamak adına ıslak bir bezle değilde, nemli bir bezle parke düzenli aralıkla silinmelidir.

  • Bezin ıslak olması eklerin arasından da su girmesine sebep olabilir ve bu durumda da lamine parkanın ulaşamayacağınız kısımlarına su geçmiş olur. Bu da ancak lamine parkenin yerinden sökülmesiyle temizlenebilir.
  • Temizlik malzemeleri satan herhangi bir mağazadan parke temizlemek için özel olarak üretilmiş bezleri alabilir ve bunu üzerinde belirtilen ölçü kadar likit suyu içerisine koyarak yüzey temizlemesini yapabilirsiniz.

lamine-parkenin-bakimi-nasil-yapilir2Malzemenin üzerinde çizik, aşınma ya da ezilme gibi bir durum oluştuysa sistre yapın. Sistre en temel haliyle zımparalama işlemidir. Sistre işlemi sistre makinesi aracılığıyla çok ince zımparalarla yapılabilen bir işlemdir. Sistre makineniz bulunmuyorsa kendi kendinize sistre işlemini yapmaya çalışırken parkelerinize zarar verebilirsiniz. Bundan dolayı bu adımda uzman kişilerden yardım almalısınız.

  • Dilerseniz sistre makinesi alarak ve makinenin nasıl kullanıldığını öğrenerek kendiniz de sistreyi yapabilirsiniz.

3Sistrenin hemen arkasından cila yapın. Evin içerisinde yıllarca oturuyorsanız bu durumda parke çalışacağı kadar çalışmıştır. Yani cila yapılması konusunda bu anlamda bir sıkıntı yoktur. eğer zeminden gelen sistreyi su basması, nem olması gibi durumlardan dolayı cilayı yapmamayı tercih ettiyseniz bu durumda sistre sonrasında cila uygulama işlemine başlayabilirsiniz.

  • Evinizin su basması gibi bir durumla karşılaşılması sistreyle düzeltilebilecek boyutta bir durumsa bu durumda sistre sonrasında nemin çıkması adına biraz beklenmeli ve sonrasında cila uygulaması yapılmalıdır.
  • Macun şeklinde olan ya da sıvı şeklinde olan ahşap cilalarından birini tercih edebilirsiniz. Yüzeydeki tozu tamamen silerek cila zemine uygulanır ve ortalama 2-3 gün bu şekilde yüzeye temas etmeden beklenilir.

Video:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir