Online Para Kazanmak

Eğer yeterince zaman ve eforunuz varsa, internet üzerinden kolaylıkla para kazanmanız mümkün.  Her ay anket yapmak ve web sitelerinin test edilmesi gibi bazı meslekler size yeteri kadar nakit para kazandırabilir. Web sitelerini düzenlemek serbest bir şekilde yazı yazmak size tam gün bir işin kazandırdığı parayı kazandırabilir.

Yöntem 1 : Online Görevleri Tamamlama

1Anket yapabilirsin. Online anket yaparak aylık peşin olarak 50$- 100$ arasında para kazanabilirsin. İnternetten paralı anket siteleri yazarak araştırabilirsiniz. Daha çok kazanma şansını artırmak için daha fazla anket sitesine giriş yapın. E- mail adresinizle kayıt olun ve bu e-mail adresinizi düzenli olarak kontrol edin böyle teklifleri hızlıca değerlendirebilirsiniz.

  • Çoğu anket için 1$-3$ arasında ödeme yapılır ve yaklaşık 45 dakikanızı alır.
  • Ayrıca site yöneticileri ödemeyi hediye kartları veya ücretsiz ürünler vererek de yapabilir.
  • Katılım için kesinlikle para ödemezsiniz.
  • Gizlilik politikasını dikkatli okuyun ve sizin özel bilgilerinize ulaşamayacaklarından emin olun.

2Web sitelerinin test edilmesi. Uzaktan kullanılabilirlik testi, bir web siteni ilk kez görüp, o web sitenin kullanılabilirliğini test edip site sahibine para karşılığında site hakkında geri bildirim vermek demektir. Bir test yaklaşık 15 dakika sürüyor ve bu testlerin her biri için yaklaşık 10$ ödeme yapılıyor. Bu testler de kullanıcının karşılaşabileceği, site de arayabileceği özellikleri veya memnun olunan noktaları kayıt ediyorsunuz.

3Öğrencilere özel ders verebilirsin. Çoğu aile esnekliğinden dolayı online olarak ders vermeyi tercih ediyor. Bilgilerinize ve deneyiminize bağlı olarak, bir öğrenciye ödevlerinde yardım edebilirsiniz ve üniversite için destek sağlayabilirsiniz. Bunun için şahsi bilgisayarınız ve yüksek hızlı internetiniz olmalı. İstenilen tecrübe iş verene göre farklılık gösterebilir. Bazıları tecrübe isterken bazıları spesifik bir alanda uzmanlaşmış insanları tercih ediyor. Fakat çoğu üniversite mezunu insanla çalışmak istiyor.

  • Bazı firmalar müşterinin seçmesine izin verirken, bazıları öğrenci ile sizi eşleştiriyor.
  • Bilginize ve öğreteceğiniz konuya bağlı olarak 1 saatlik ders ücretleri 40TL-100TL arasında değişiyor.
  • Bu siteleri internetten ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz.

Yöntem 2 : Amaca Uygun Bir Web Sitesi (Niche) Oluşturmak

1Niche web sitelerinin nasıl çalıştığını anlayın. Niche web siteleri belirli bir bilgiye ve hedefe odaklanır. Bu yüzden içerik hedef kitle için ilginç ve kullanışlı olmalıdır. Başarılı amaca uygun web siteleri aylık 1000-10000 arasında kullanıcı tarafından ziyaret edilir. İçerik özel anahtar kelimeler içermeli böylece Google Adsense’ den de para alabilirsiniz.

2Kar edilebilir bir niche bulun. İlgi alanlarınızdan başlayarak, yazabilidiğiniz kadar niche fikirleri yazın. İnsanların araştırabileceği konular üzerinde düşünün. Fikirler merak, korku ve insanların günlük hayatta karşılaşabileceği problemleri içersin. İnsanların kullandığı anahtar kelimeler bulun. Hatta eğer anahtar kelimenizle % 100 eşleşebilen bir domain bulabiliyorsanız onu seçin.

  • Anahtar kelimelerinizin ne kadar iyi olup olmadığını anahtar kelime arama motorlarından test edebilirsiniz.

3WordPress, Joomla veya Drupal gibi web sitesi oluşturma platformlarından birini seçin. Daha sonra sitenizin için bir domain ismi ve web hostu seçin. Damain adı sizin web adresiniz. Web hosting ise sitenizin internete bağlanmasını sağlar. Domain adınızı ve web hostinginizi seçtikten sonra hosting hesabınızı kontrol edin ve web site platformunuzu kurun. Web sitenizi temalar seçerek dizayn edebilirsiniz.

4İçeriği oluşturun. İnsanların anlamlı bulabileceği  ve sizin için de rant sağlayacak içerikleri tercih edin. Anahtar kelime arama insanların ne gibi araştırmalar yaptığı konusunda size bilgi verecektir. Bu yüzden bu konularda yazmak size daha çok gelir getirecektir.

  • Anahtar kelimeleri öğrenmek için Market Samurai aracını kullanabilirsiniz.

5Web sitenizi paraya çevirin. Sitenizden para z-kazanmak için farklı stratejiler seçin. Web sitenizde reklamlara yer verebilirsiniz.  Web sitenizi ziyaret eden insanların reklamlara tıklaması durumunda siz de para kazanırsınız. Ürün tanıtımları yapıp, onları web sitenizde satabilirsiniz.

  • Google Adsense’ i kullanarak, sitenizde reklam görünmesini sağlayan bası kodlar indirebilirsiniz.
  • Web sitenizde belirli alanları reklamlar için ayırıp, reklam yapabilmeleri için satabilirsiniz.
  • Satış ortaklığı niche için ürün tanıtımı yapmak ve linklerle sitenizde reklam yapmasıdır. Eğer ziyaretçi bu reklamlara tıklarsa kazanılan paradan komisyon alınır.

Yöntem 3 : Serbest (Freelance) Makale Yazmak

1Etkili yazı yazmanın kurallarını öğrenin. Bir serbest yazar gibi çalışmalarınız çoğu internette yayımlanacak. Web üzerinde yazı yazmanın kuralları kağıt üzerine yazı yazmaktan farklıdır. İçerik kağıt üzerine yazıldığı gibi kaliteli ve iyi yazılmış olmasının yanında sunumu online okuyucularının okuyabileceği şekilde ayarlamalıdır.

  • Online metinlerin düşük çözünürlükte olmasından dolayı okuyucu yazı bastan aşağıya okumak yerine gözden geçirecektir. Açıklayıcı başlıklar ve metinler arasındaki boşlukları ayarlayarak yazıyı kolaylıkla gözden geçirilebilir hale getirmelisiniz.
  • Öncelikle sonucu yazın daha sonra destekleyici örnekler verin.
  • Basit bir dil kullanın ve okuma seviyenizin 8. Sınıflara göre olmasına dikkat edin. Gereksiz ve kafa karıştırıcı kelimelerden uzak durun.
  • Tıklanma sayınızı artırmak için metinin anahtar kelime içerdiğinden emin olun.

2Uzman olduğunuz alanları düşünün. Eğer tecrübelerinizi yansıtırsanız düşündüğünüzden daha fazla bilgiye sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Başlarken sizi anlatan üç değerli nitelikle başlayın örneğin profesyonel olduğunuz alanlar, hobileriniz ve kişisel eğitiminiz gibi. Daha sonra size ilham veren inanç, eğitim ve hayırseverlik gibi özellikler. Son olarak da evlilik, seyahat etmek gibi hayallerinizi okuyucuya düşünün. Bu üç şey ne konuda yazabileceğinize dair size fikir verecektir.

3İş bulun. Başlamadan önce, ilginç olmayan bir iş yazısı üzerinde çalışın. Açık görüşlü olmalısınız ve arzulamadığınız yazılar üzerinde çalışmaya devam etmelisiniz. Eğer, bu şekilde bir süre devam ederseniz, daha fazla bilgiye sahip olmayacaksınız ama bir ün elde edeceksiniz. Zamanla konular hakkında seçici olabilirsiniz.

4Hakkınızda yazın. Yazmak istediğiniz bir müşteri varsa, ona makale hakkındaki kendi görüşlerinizi sunun. Bunu yaparken sadece uzmanlığınızdan değil ayrıca konuya olana ilginizden de bahsedin. Daha sonra yayımlamadan önce kendiniz okuyun ve kabul edilebilirliğini test edin. Eğer bir yanlışlık yoksa kim olduğunuza anlatan bir özet de ekleyerek sorumlu kişiye gönderin.

5Örneklere göz atın. Hiçbir örneğe bakmadan serbest yazarlığa başlamak sizin için zor olacaktır. Ancak, eğer yazmaya istekliyseniz, kaliteli örnekler bulabilirsiniz. Öncelikle kendi bloğunuzda veya web sitenizde içeriği yayımlayabilirsiniz. Ayrıca başka birinin bloğunda misafir olarak yazabilirsiniz. Sonunda, bir imza karşılığında ücretsiz blog yazıları yazabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir