Piercing Nasıl Takılır?

piercing-nasil-kallanilirPiercing, insanların kendini ifade etmek için kullandıkları bir vücut süsleme sanatıdır. Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki kadınların kullandığı bir takı çeşidi olsa da dünya tarihinde 1980’li yıllarda Kaliforniya’da “Çağdaş İlkeller” harekati ile başlar.

Piercing taktırmak, kimimiz için çekilecek acı ve iyileşme süreci açısından büyük önem taşır. Piercingi taktırmaya karar verdiğimiz kişinin işinin ehli, mekanın steril olması çok önemlidir. Piercingin uygulanmasının düşünüldüğü yere göre farklı delme aletleri vardır. Uygun bölgeye uygun delme aleti kullanılması gerekmektedir. Buna en iyi örnek olarak kulak kıkırdağı! Kulak kıkırdağı en yaygın kullanım olan anjiokat  delim iğne ile delinmelidir; fakat bir çok yerde kulak memesi delimi için kullanılan tabancayla da piercing uygulaması yapılmaktadır. Tabanca kullanımının sakıncası ise hasar verme ve mikrop kapma olasılığının yüksek olmasıdır, eczanelerde bulunan burun delinir yazılarına itibar etmemeni önerilir.

Piercing taktırmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • Alkol veya kafeinli maddeler tüketilmemelidir; çünkü bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engeller.
  • Seçilen piercing ve uygulama aletleri ile birlikte steril makinesinde 20 dakika boyunca 300 derecede bekletilmelidir.
  • Piercing takılacak bölgenin temizlenmesi ve uyuşturulması gerekmektedir.
  • Ve daha sonrasında delim işlemi gerçekleştirilir.
  • Piercing takıldıktan sonra bölgedeki kızarıklık normaldir; fakat steril aletler kullanılmamışsa bölgede morarma ve enfeksiyonla karşılaşılabilir. Eğer önerilen bakımı uygulamazsanız da bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
  • Piercing taktırıldıktan sonra ilk 1-2 gün gün suyla temas ettirilmemesi gerekmektedir. Uygulama sonrası iyileşme süreci işlem yapılan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Birkaç hafta sonrasında genellikle iyileşme görülür.
  • Tamamen iyileşme ise yaklaşık 2 ay sonra, kullanılan aksesuarın metali de cilde uygunsa sağlanır. Piercing aksesuarının materyali çok önemlidir. Gümüş metaryaller bile alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Metale karşı alerjisi olanların bioplast denilen metal olmayan piercingleri tercih etmesi gerekmektedir.  Piercinglerde en yaygın olan ve en çok tercih edilen madde ise titanyumdur.
Article Tags:
Article Categories:
Moda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir