Takım Elbise Nasıl Satın Alınır

”Giysi insanı adam yapar” sürekli söylenene bir sözdür. Takım elbise giymek, bu sözün doğru olduğunu gösteren yollardan biridir. İyi yapılmış ve vücuda oturan tarzıda ekleyerek bir takım elbise giymek, adam olmanın görüntüsünü tamamlayacaktır. Bir çok erkek için, yeni bir takım elbise almak, yardım gerektiren bir işlemdir. İşte size, nasıl takım elbise alacağınız ile ilgili bazı ipuçları;

Adımlar

1– Vücut yapınızı bilin. Erkek vücut yapıları, bir çok kesin kategoriye sahip olabilir. Seçtiğiniz takım elbisesi sizi güçlü göstererek ve zayıf yanlarınızı gizleyerek vücudunuzu bütünlemelidir.

. Hacimli erkekler kendilerini daha ince göstermek için; koyu renkte veya dikey çizgileri olan hafif kumaşlar tercih etmelidirler. Takım elbisenin ceketi, iki düğmeli ve arkasında havalandırmalı(yırtmaç) olmalıdır.

. Uzun ve zayıf erkekler, hacimli olanların aksine, kendilerini şekillerini koruyarak daha kalıplı göstermek için tüvit veya yün gibi açık renkli kumaşları tercih etmelidirler. Takım elbisenin ceketi, üç düğmeli olabilir ve arkasındaki yırtmaç isteğe bağlıdır. (Uzun erkekler isterlerse, kruvaze takım elbise ceketi de giyebilirler.) Pantolon ( bel ile pantolon ağı arasındaki dengeyi kurak için) üst organlar ile ayaklar arasındaki bölgeyi dengelemek için uzun olmalıdır.

. Kısa erkekler ne tür kumaş istiyorlarsa onu tercih edebilirler ama gösterişli desenlerden uzak durmalıdırlar. Onları, bakıldığında uzun gösterecek olan uzun çizgili olanları seçebilirler. Takım elbise ceketinin 1 veya iki tane düğmesi olmalıdır ama arka tarafta iki taraflı yırtmaç olanları tercih etmelidirler. Pantolon, üst bedeni uzun göstermek için düşük bel olmalıdır.

2– Temel takım elbise modellerini öğrenin. Takım elbiseler 1 ile 4 arasında temel modellere ayrılırlar; tek sıra düğmeli, kruvaze İtalyan takım; regal görünümlü İngiliz takımı; rahat ve görünümlü Amerikan takımı ve Doğu tarzı Mandarin takımı.

3– Yün yapımı takım elbiselere bakın. Kaşmir veya keten, pamuk ve sıcak havalar için ipek gibi bir çok takım elbise kumaşı vardır ancak çoğu durumlar için, çoğu zaman, yünlü takım elbise giymek isteyebilirsiniz.

. Takım elbise lifleri ‘süper sayı’ göre değerlendirilirler, çünkü liflerin işçiliği ne kadar iyi ise takım elbise o kadar kalitelidir. Sayı ne kadar yüksekse, lifler ince ince işlenmiştir ve kumaş pürüzsüzdür aynı zamanda en pahalı takım elbise türüdür. Yine de ince lifli takım elbiseler, kalın liflilere göre daha hızlı kırışır.

4– Mevcut takım elbise modellerini öğrenin. Takım elbise modelleri 1’den 5’e kadar sınıflandırılabilir.

. Katı renkli takım elbiselerin hepsi tek renktir ve sabit bir modele sahiptir.

. Arkakol kısmındaki dikey çizgiler ince, eşit aralıklı ve takım elbise ile zıt renkte olmalıdır ve genellikle arka plan renginde daha açık tondadırlar. Onların genişliği takım elbisenin modeline göre değişebilir, ama genellikle giyen üzerinde ağır bir hava katar.

5– Vücut ölçülerinizi öğrenin. Takım elbisenin tamamen vücudunuza oturacağından emin olmak için, bazı önemli ölçülere ihtiyacınız olacaktır. Bir mağazada veya bir arkadaşınızın yardımı ile vücut ölçülerinizi öğrenebilirsiniz.

. Takım elbisenizin ceketinin tam oturması için, göğüs ve kol ölçülerinize ihtiyacınız olacaktır. Kollarını iki yana doğru açarak, bir mezura ile yardım alacağınız kişinin meme uçlarından üstünden göğsünüzü sarmasını sağlayarak, ölçüyü alabilirsiniz. Kolunuzun boyu için, mezurayı omzunuzdan bileğinize kadar çekerek ölçebilirsiniz.

. Pantolonunuzun vücudunuza tam oturması için, bel ve bacak arası bölgesinin ölçülerine ihtiyacınız olacaktır. Mezurayı belinize sararak, bel ölçünüzü alabilirsiniz. Bacak arası ölçümü için ayak bileklerinizden kasığınıza kadar olan bölgeyi mezura ile ölçebilirsiniz veya ayak bileklerinizden belinize kadar ölçüp, 28 santimetreyi bu uzunluktan çıkartabilirsiniz.

6– Üzerinizdeki uyumu görmek için bir kaç takım elbise deneyin. Bir takım elbise mağazasında alışveriş yapıyorsanız, üzerinizde nasıl durduğunu görmek için bir kaç takım elbiseyi deneyin.

. Ayak durduğunuz zaman takım elbisenin yakası, gömleğin yakasından biraz daha yukarıda durmalıdır. Sadece omuzlar yeteri kadar iyi durmadığı takdirde pamuk ile desteklenmelidir, aksi takdirde omuzlar düşük gözükebilir ve takım elbisenin yapısı kötü durabilir.

. Ceketin kol delikleri, kollar yukarıdayken alınan ölçüler ile yerleştirilmelidir ve ceketin kolları, gömleğin kollarını biraz gösterecek şekilde olamalıdır.

. En alttaki düğme sadece gösteriş içinse; hiç bir koşulda düğme vurulmamalıdır.

. Pantolon bele tam oturmalıdır ve kasık kısmı şişkin durmamalıdır. Pantolon bacakları şişkinlik yapmadan kaplamalıdır ve paçalar ile ayakkabı arasında boşluk olmalıdır.

. Takım elbiseyi deneyemezseniz, ölçümlerini alabilirsiniz. Aldığınız göğüs, kol, bel ve bacak arası ölçümlerinin yanı sıra omuz genişliği ve dikey uzunluk ölçümlerini de almanız gerekir.

7– Takım elbisenin kalitesini değerlendirin. İyi bir takım elbise kaliteli bir malzemeden ve yapılmıştır ve iyi bir işçiliğe sahiptir. Takım elbiseyi kırıştırmadan giyin ve düğmelerini kaybetmeden takın.

Kaynak:

http://www.wikihow.com/Buy-a-Suit

Tugay Saydam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir