Yağ Çekme Nasıl Yapılır

Yağ çekme, yüzyıllardır sağlığı muhafaza etmek için kullanılan Hindistan’a özgü geleneksel bir tedavi yöntemidir. Yağ çekme yöntemi yağı ağzınızın içinde bekletmek gibi adımlar içerir ve bu yöntemin vücudunuzdan toksinleri atmaya yaradığına ve insanları daha sağlıklı bir hale getirdiğine inanılır. Bu yöntemi gerçekleştirbilmek için ihtiyacınız olan tek şey bir şişe yağ ve sadece 10-15 dakika.

Adımlar

1Soğuk olarak basılmış organik bir yağ satın alın. Yağ çekme yöntemini kullanan bazı insanlar bu yöntem için en verimli yağın susam yağı olduğunu iddia ederler. Bazıları ise hindistancevizi yağını tadı ve kokusu sebebiyle tercih ederler. Birkaç günde bir kullandığınız yağ çeşidini değiştirerek bu yöntemden maksimum verimi alabilir ve size hangi yağın daha iyi geldiğini keşfedebilirsiniz.

  • Naturel birinci zeytinyağı ve ayçiçek yağı da bu yöntem için oldukça sık kullanılır. İçinde katkı maddesi kullanılan knola yağı ve benzeri yağlardan bu yöntemde uzak durmaya çalışın.

2Sabah ilk iş olarak yağdan bir yemek kaşığı çıkarın. Bu yöntemi sabah bir şey yemeden, içmeden ve dişlerinizi fırçalamadan önce uygulamanız oldukça önemlidir. Yöntemden sonra ağzınızı temizleyebilirsiniz. Yöntemin uygulanması ve bitirilişi uzun sürmemektedir.

3Yağı ağzınızın içinde 10-15 dakika boyunca döndürün. Yağ tükürüğünüzle karışacak, ağzınızdan toksinleri emecek ve ‘çekecektir.’ Yağı ağzınızda, dişlerinizde, dişetlerinizde ve dilinizin üstünde döndürdükçe toksinleri emmeye devam edecek ve yoğun, süte benzer bir kıvam alacaktır.

4Yağı tükürün ve ağzınızın içini tamamen sıcak su ile durulayın. Yağ katılaşmaya başladığı zaman yağı tükürmeniz oldukça önemlidir. Yağın katılaşması genellikle 10-15 dakika almaktadır. Bu süreç asla 20 dakikadan fazla sürmez.

  • Toksinlerin tekrar emilmesini engellemek için yağı ağzınızda çok uzun bir süre tutmamaya dikkat edin. Yağı çöpe tükürün ve sıcak su ile ağzınızı çalkalayın. Sıcak su kullanmak, yağı çözmek için soğuk suya göre daha verimli bir yöntemdir. Yağı lavaboya veya tuvalete tükürmeyin çünkü katılaşan yağ giderleri tıkayabilir.

Kaynak

elif ceren

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir