Yavru Ördek Bakımı Nasıl Yapılır?

Yumurtadan henüz çıkmış yavru ördekler sağlıklı ve güçlü bir şekilde gelişebilmeleri için sıcak, güvenli bir ortama ihtiyaç duyarlar. Tehlikelerden uzak bir ortam yaratıp çokça yiyecek ve su sağladığınızda meraklı, oyuncu yavru ördekleriniz siz farkına varamadan paytak paytak yürümeye ve kendi hallerine yüzmeye başlayacaktır. Yavru ördeklerin evde nasıl hissettiklerini öğrenin, onları sevdiği yiyeceklerle besleyin ve tehlikelerden uzak tutun.

Yavru Ördek Bakımı

1Yavru ördeklerinize bolca su verin. Gagalarının girebileceği kadar ama tüm kafasının girebileceği derinlikte olmayacak derinlikte ama biraz genişçe bir su kabı koyun. Yavru ördekler su içerken burun deliklerini temizlemeyi severler, fakat daha derin bir su kabı koyarsanız içine girip boğulabilirler.

  • Yavru ördeklerinizin kirli su içerek hastalık kapmamaları için her gün kabı temizleyin ve suyu değiştirin.
  • Kabınız biraz derin olduğu için ördekleriniz konusunda endişeleniyorsanız kabın tabanına çakıl ya da bilye koyarak onlar için daha güvenli bir ortama

2Yavru ördeklerinizi başlangıç kırıntıları ile besleyin.Yavru ördekler yumurtadan çıktıktan sonra ilk 24 saat bir şey yemezler çünkü çıktıkları yumurtanın sarısının içindeki besinleri emmeye devam ederler. Daha sonra, başlangıç kırıntılarını yiyecek duruma gelebilirler. Başlangıç kırıntıları yiyecek satılan marketlerde bulabileceğiniz ördekler için üretilmiş minik tablet yiyeceklerdir. Plastik bir yiyecek kabı alın, içine bu kırıntıları doldurun ve ördeğinizin sıcak, güvenli ortamına koyun

  • Yavru ördeğiniz bu besinleri yeme konusunda zorlanıyor gibiyse yutmalarını kolaylaştırmak için içine bir miktar su ekleyin. Ayrıca suyun içine ilk birkaç gün boyunca bir miktar da şeker ekleyerek daha kolay kabuktan kurtulmalarını sağlar ve enerji almalarını desteklemiş olursunuz.

3Güçsüz yavruları ördek yumurtasının sarısı (embriyonun geliştiği, besin maddeleri açısından oldukça zengin kısım) ile besleyin. Çok zayıf durumda olan yavrular başlangıç kırıntılarına geçmeden önce fazladan yumurta sarısına ihtiyaç duyabilir. Bu süre zarfında ek besinleri almaya hazır oluncaya kadar onları püre haline getirilmiş ördek yumurtası sarısı ile besleyin.

4Yavrularınıza sürekli besin sağlayın. Yavrularınıza 7 / 24 yiyecek sağlayın. Bu sayede acıktıklarında besin alabilecekler ve daha hızlı bir şekilde gelişebilecekler. Yiyecekleri yutabilmeleri için suya da ihtiyaç duyacaklarından su kabını her daim dolu tutun.

  • 10 gün kadar sonra yavru ördekleriniz için yetiştirici kırıntılardan alın, bunlar başlangıç kırıntılarıyla aynı sayılır, sadece biraz daha büyükleri.

5Yetişkin ördek yiyeceğine geçin. 16 hafta sonra ördekleriniz yetişkin olduğunda artık yetişkin ördek yiyeceği almanın vakti geldi demektir.

6Ördekler için üretilmemiş besinler kullanmayın. İnsanların tükettiği et, ekmek gibi birçok yiyecek ördeklerinizin ihtiyaç duyduğu besin maddeleri içermez ve hatta bazılarının hastalanmasına sebep olabilir.

  • Ördekleriniz ekmek gibi bazı yiyecekleri yemek için hevesli gibi görünseler de bu onlar için iyi değildir
  • Ördeklerinize incecik kesilmiş meyve ya da sebzeleri atıştırmalık olarak verebilirsiniz ama ana besinleri mutlaka ördekler için üretilen yiyecekler olmalı.
  • Yavru ördeklerinize civcivler için üretilmiş besinlerden vermeyin. Bu yiyecekler yavru ördekleriniz için doğru besin maddelerini içermez. .
  • Yavru ördekleriniz için asla ilaçlı besinler vermeyin. Bu onların organlarına zarar verebilir.

Kaynak:

  • http://www.wikihow.com/Take-Care-of-Ducklings

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir