Yeni Doğan Bebek Biberonla Nasıl Beslenir

Yeni doğmuş bir bebeği beslemek mamayı seçtikten sonra ne zaman ve nasıl besleyeceğinizi bilirseniz oldukça kolaydır. Bebeğinizi biberonla beslemek istiyorsanız ancak tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız sadece aşağıdaki  adımları izleyin.

1.KISIM: Bebeği Beslemek İçin Biberon Hazırlamak

1Doğru mamayı seçin. Demir bakımından güçlendirilmiş bir mama tercih etmelisiniz. Yüksek oranda demir içeren mamaların gaza ve kabızlığa sebep olduğu söylendiği için düşük oranda demir içerem mamalardan bulmak ds mümkündür ancak bu söylenti bilimsel olarak çürütülmüştür. Demir oranı yüksek mamalar bebeğinizin güçlü olmasında yardımcı olacaktır.

  • Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleniyorsanız veya bebeğinizde genetik olarak laktoz intoleransı olduğunu düşünüyorsanız bu konuda doktorunuza danışmalısınız.
  • Mamayı kullanabileceğinizden emin olmak için son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Son kullanma tarihi geçmiş mamaları kesinlikle kullanmamalısınız.

2Yeni aldığınız biberonları sterilize edin. Yeni biberonları sterilize etmek için kaynayan suya koyun. Biberon şişesini plastik olmadığından emin olmalısınız.

3Mamayı hazırlayın. Mamayı nasıl hazırlayacağınıza dair talimatları takip edin. Sıvı bir mamaysa su ile açılması gerekip gerekmediğini kontrol edin. Çoğu mama toz halindedir veya konsantre halindedir ve su ile karıştırılması gerekir. Hazır mamalardan bulmak da mümkündür ancak diğerlerine göre daha pahalıdır.

  • Musluk suyunun temizliğinden şüphe ediyorsanız mamayı açmak için içme suyu kullanın.
  • Konserve halinde olan mamaları açmak için temiz bir konserve açacağı kullanın. Her kullanımdan sonra konserve açacağını yıkayın.
  • Mama hazırlamadan ve bebeğinizi beslemeden önce her zaman ellerinizi yıkayın.

4Bebeğiniz sıcak seviyorsa sütü ısıtın. Sütü ısıtmanın sağlık açısından herhangi bir katkısı yoktur ancak bebeğiniz o şekilde seviyorsa yemek zamanından önce hazırlayabilirsiniz. Biberonu sıcak suya koyarak veya musluktan akan sıcak suyun altında tutarak ısıtabilirsiniz.

  • Sütü veya mamayı ısıtmak için kesinlikle mikrodalga fırın kullanmayın. Bu mamanın belli bölgelerinin çok sıcak olmasına sebep olabilir ve bebeğinizin ağzı yanabilir.
  • Biberonları ısıtmak için özel olarak tasarlanmış ısıtıcalardan satın alabilirsiniz.

2.KISIM: Bebeğinizi Besleyin

1Bebeğinizi doğru şekilde tutun. Bebeğinizi gözlemleyip rahat olup olmadığından emin olmalısınız. Biberonu emerken çok fazla emme sesi çıkıyorsa hava yutuyor olabilir. Daha az hava yutması için bebeğinizi 45 derecelik açıyla tutmalısınız. Yarı yatar pozisyonda tutun ve başını destekleyin.

  • Biberonu ağız kısmı sürekli süt veya mamayla dolu olması için eğik tutun.
  • Biberonu arkadan itmeyin. Bu bebeğinizin boğulmasına sebep olabilir.
  • Bebeğiniz yatar pozisyondayken beslemeyin. Mama orta kulağına giderse kulak enfeksiyonuna sebep olabilir.

2Bebeğinizi hangi sıklıkta beslemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bebeğiniz yeni doğduysa çok sıkı bir beslenme programı uygulamak zorunda değilsiniz. Ancak ilk birkaç ay içinde bir düzen oluşturabilirsiniz. Öncelikle her 2 veya 3 saatte bir veya bebeğiniz aç gibi davrandığında beslemeyi deneyebilirsiniz.

  • Bebeğiniz 5 kilo civarına gelene kadar her öğünde 30 ml ila 90 ml kadar mama tüketecektir,
  • Bebeğiniz aç değilken beslemeye zorlamayın ve istemiyorsa bütün bir biberonu bitirmeye zorlamayın. Bebeğiniz belirli zaman aralıklarıyla yemek yemek istiyorsa zorlamanın bir anlamı yoktur.
  • Biberondaki mama bittiğinde bebeğiniz emmeye devam ediyorsa bunun anlamı hala aç olduğudur. Yemesi için biraz daha mama verin.

Kaynak

sena toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir