Balık Pişirirken Kokmaması için Ne Yapmamız Gerektiği Nasıl Öğrenilir

Balık çoğunlukla restorantlarda tüketilir. Bunun bir sebebi insanların kurutulmuş somonun ( veya ızgara mezgitin, kızartılmış alabalığın) geçmek bilmeyen kokusundan hoşlanmamalarıdır. İnternette balık pişirirken kokmaması için ne yapmalıyız sorusuna pek çok cevap olsa da( balığı limon suyu veya sirkeyle ovmak, süte koyup dolapta bekletmek, suyla yıkamak, pişirirken oda kokusu kullanmak gibi), en iyi yöntem bulabileceğiniz en taze balığı almaktır. Balık öldükten sonra veya havaya maruz kalınca direkt olarak bozulan trimetilamin oksit denen bir kimyasal içerir. Balık ne kadar tazeyse amonyağa benzeyen bu koku o kadar az olur. Bunun yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, diğer daha az kokuyla pişirme yöntemlerini deneyin.

Balık Pişirirken Kokmaması için Ne Yapmalıyız?

Yöntem1: Buğulama Yapmak

Balığı suda pişirdiğinizde eti yumuşak kalır ve su bütün kokuyu içinde hapseder. 

  • Nasıl yapılır?: Orta boy tencere veya geniş bir tava dolusu suyu veya et suyunu kaynatın (istediğiniz baharatları ekleyerek pişirme suyunu zenginleştirebilirsiniz) ve balık filetolarını suya koyun. Tamamen pişip pul pul olana kadar orta ateşte bekletin.

Yöntem2: Kağıtta Pişirmek

Filetoları kağıdın içinde pişirmek buğuyu ve kokuyu içeriye hapseder.

  • Nasıl yapılır? : Filetoları yağlı kağıdın ortasına yerleştirin, üzerine sebze ve baharatları ekleyin ve köşelerden katlayarak kağıdı kapatın. Pişirme süresi porsiyona göre değişir; yaklaşık 30 gram bir fileto 400 derecede 15 dakika boyunca pişmelidir.

Yöntem3: Izgarada Pişirmek

Mutfaktaki balık kokusundan kurtulmanın en iyi yolu mutfaktan çıkmaktır.

  • Nasıl yapılır? : Balığı yağlayın ve derili kısım altta kalacak şekilde yerleştirip orta ateşe koyun. Balığın bütün olarak kalacağını düşünmüyorsanız dökme demir gibi bir tavada kızartmayı deneyin veya ızgara icin tahta parçaları kullanın.

Kaynak:

  • http://www.prevention.com/food/cook/how-cook-fish-so-it-doesnt-smell

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir