Doğal Yollarla Astım Nasıl Tedavi Edilir

Astım, akciğerlerin iltihaplanması ile solunum yollarının daralması demektir. Kronik astıma sahip olan insanlarda, periyodik olarak hırıltı, göğüste sıkışma, nefes darlığı ve öksürük görülür. Astım nefes almayı kısıtladığı için tehlikeli bir rahatsızlıktır bu yüzden gözlenmeyi ve tedavi edilmeyi gerektirir. Tıbbi yöntemlerle gerçekleştirilen tedavilerde rastgele gerçekleşen astım atakları ve belirtilerde azalma görüldüğü kanıtlanmıştır. Ancak kimi insanlar bunun yerine doğal yolları kullanarak astım belirtilerini azaltmayı tercih ederler.

Astımın Diyet İle Tedavisi

1 İltihap sökücü yiyecekler tüketerek iltihap etkisini azaltın. İltihap sökücü diyet nispeten basittir ancak tüm işlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durmayı gerektirdiği için ciddi bir kararlılık gerektirmektedir. Diğer bir deyişle, sadece doğal gıdaları tüketebilirsiniz.

  • Yemeğinize lezzet katması için iltihap sökücü besinleri eklemeyi deneyin. Bitkilere karşı hassasiyetiniz olmadığı sürece, yemeklerinize bu besinleri eklemek oldukça güvenlidir. Ancak emin değilseniz, başta sadece bir tutam eklemeyi deneyin. Eğer ekledikten sonra ki 2 saat içerisinde herhangi bir rahatsızlık olmazsa, kullanmakta özgürsünüz demektir. İltihap sökücü besinlere örnek verecek olursak; sarımsak, soğan, zerdeçal, köri, zencefil, fesleğen, tarçın, karanfil ve yenibahardır.

2 Yemeklerinizi doğallığını koruyabilmeleri için mümkün mertebe kapalı tutun.

Bunun anlamı, hazır gıdalara veya işlenmiş gıdalara bir sınırlama getirmeniz gerektiğidir. Ve aynı zamanda mümkün oldukça organik gıdalar tüketmelisiniz.

  • Organik besin tüketmenizdeki başka bir neden ise, vücudunuza girebilecek kimyasalların bir limiti olmasıdır. Astım hastalığını kontrol altına almak veya astımdan kaçınmak istiyorsanız, bu oldukça iyi bir tavsiyedir çünkü siz de potansiyel olarak astım tetikleyicilerini barındırıyorsunuz demektir.

3 Vaktinizi kendinize yemek hazırlamak için kullanın. Biraz yemek yapma tecrübesi olanlar için, böylece alışmak için güzel bir fırsat olabilir. Eğer kısıtlı vaktiniz var ise, kullanacağınız malzemeleri daha önceden hazırlayıp dondurucuya atın ve toprak tencerede pişirmeyi deneyin.

4 Yemeklerin tamamına karmaşık karbonhidratlar ekleyin. Karmaşık karbonhidratlar dediğimiz yapılar şeker moleküllerinin bir araya gelerek uzun, güçlü ve zincirleme bir yapı oluşturması ile ortaya çıkar. Ve bu karmaşık karbonhidratlar işlenmemiş besinlerin içerisinde bulunmaktadır. Örnek olarak; tahıl, bezelye, mercimek, fasulye ve sebzelerdir. İşlenmiş gıdalardan kaçınılması gerekliliğinin bir diğer sebebi de bu tür gıdaların içerisinde basit karbonhidratlar ile birlikte şeker ilavesi bulunmasından kaynaklanmaktadır.

  • Basit karbonhidratlar genellikle işlenmiş gıdaların içerisinde bulunmaktadır. Bu tür gıdaların içerisinde glikoz, sukroz (bilinen şeker) ve fruktoz (meyve şekeri) bulunmaktadır. Bu şeker içerikleri obezite, diyabet ve kalp rahatsızlıkları ile daha yakından ilişkilidir. Ancak aynı zamanda iltihaplanmayı arttırdıklarından ötürü astım tetikleyicisi olarak da bilinirler.

5 Gıdaların etiketlerini dikkatlice okuyun. Gıda etiketlerini dikkatlice okumak içerisindeki şeker miktarını belirlemek açısından oldukça faydalıdır. Ancak, üreticiler ürünün içerisinde kullanılan tüm şeker türlerini yazmak zorunda değildirler. Herhangi bir şeker ilavesi bulunan etiketli ve işlenmemiş ürünlerden kaçınmalısınız.

  • Beyazlardan uzak durun kuralı oldukça mantıklıdır. Ekmek, makarna, pirinç aynı zamanda şeker, kurabiyeler, pastalar ve diğer şekerlemeler de buna dahildir.

http://www.wikihow.com/Treat-Asthma-Naturally

Uğur Kuzak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir