Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır

Yüksek miktarda doymuş yağ içeriyor olsa da, hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri sağlığa çok çeşitli faydalar sunuyor. Sindirim sürecinde ve hatta kolesterolü ve kan basıncını düzenlemede yardımcı. Mutfakta kullanıldığındaysa yemeklere orta şekerli bir hindistan cevizi tadı veriyor.

Method1 Genel Talimatlar

1Doğru cins hindistan cevizi yağı seçin. Hindistan cevizi yağının iki esas türü var: arıtılmış(rafine) ve sızma. Çoğunlukla, sızma hindistan cevizi yağının daha sağlıklı olduğu düşünülür çünkü yapımında kullanılan hindistan cevizleri ya hijyenik bir yolla ve makine kullanılarak sıkılır ya da mayalandırılır ve özsuyu çıkarılır. Arıtılmış hindistan cevizi yağı genellikle daha az hijyenik yollarla tütsülenir ya da kurutulur ve sonuç olarak beyazlatılmak ve dezenfekte edilmek durumunda kalır.

  • Bununla birlikte, rafine yağ daha az tesirli bir hindistan cevizi tadına sahip olduğundan, mutfakta hindistan cevizi yağı kullanmaya alışkın olmayan kişilerin alışması için daha iyi bir tercih olabilir. Eğer bu sebeple rafine yağ kullanacaksanız doğal olarak arıtılmış ve beyazlatılmamış, yüksek kalitede olanları tercih edin.

2Hafif hafif başlayın. Sızma hindistan cevizi yağı yemeğe hindistan cevizi tadı vereceğinden, sizin ve yemeği yiyecek kişilerin tada alışması zaman alabilir. Hindistan cevizi aromasıyla uyum sağlayacak yiyecekler hazırlayarak tadı aşama aşama sunun. Alışma sürecinde, tarife başka tür yağları da karıştırarak hindistan cevizi aromasını seyreltebilirsiniz.

3Ekleyeceğiniz diğer malzemeler oda sıcaklığında olsun. Sıvı formda hindistan cevizi yağı kullanacaksanız bu nokta özellikle önemli. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı formda olduğundan, içine soğuk malzemeler eklemek daha da katılaşmasına ve yığınlar oluşmasına sebep olacaktır. Bu nedenle, oda sıcaklığında ya da bir nebze ılık malzemeler kullanmak tercih edilmeli.

4Kendinizi olası yağ yığınları için hazırlayın. Hindistan cevizi yağını öncesinde eritmiş  ya da sadece oda sıcaklığındaki malzemeleri eklemiş olsanız da yağın bazı kısımlarının küçük, katı yığınlar oluşturması muhtemel. Hamur ya da tarif çok sıkı ya da hassas değilse topaklar oluşsa da devam edebilirsiniz. Ancak daha hassas hamurlar için, malzemeleri 76 Fahrenheight/24.4 Celsius derecesine kadar ısıtabilir ya da yağı mikserle çırparak yığınları eritebilirsiniz.

5Yiyecekleri yüksek derecelerde pişirmek istiyorsanız hindistan cevizi yağını tercih edin. Hindistan cevizi yağı zeytinyağı ya da bitkisel yağlara göre daha geç buharlaştığından daha yüksek ısılara dayanabilir. Bu yüzden soteleyerek yapacağınız yemeklerde daha iyi bir tercih olacaktır.

  • Arıtılmış hindistan cevizi yağı 450 Fahrenheit/232.2 Celcius derece, sızma ise 350 Fahrenheit/176.7 Celcius derece ısıya dayanabilir. Ancak yağ kararmaya ya da çok fazla duman üretmeye başlarsa fazla ısınmış demektir.

6Tereyağdan daha az hindistan cevizi yağı kullanın. Tereyağ yerine hindistan cevizi yağı kullanmayı planlıyorsanız koyacağınız tereyağdan %25 daha az hindistan cevizi yağı koyun. Hindistan cevizi yağı neredeyse tamamen saf yağdır, ama tereyağ öyle değil. Eğer tarif tereyağın sağlamış olacağı daha fazla ıslaklık gerektiriyorsa, süt ya da su gibi sıvı malzemeler ekleyebilirsiniz.

7Deneyime hazırlanın. Çoğunlukla, hindistan cevizi yağını herhangi bir kazayla karşılaşmadan diğer birçok yağın yerine kullanabilirsiniz ama farklı özellikleri olduğundan, kusursuz bir tercih olmayacağı bir tarifle de karşılaşmanız muhtemel. Yağı böyle tariflerde de kullanabilirsiniz ancak olması gereken oranı kestirene kadar birkaç kez denemeniz gerekecek.

http://www.wikihow.com/Use-Coconut-Oil

yeşim yıldız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir