İlaç Kullanmadan Baş Ağrısı Nasıl İyileşir?

Başınız ağrıdığında reçeteli ya da reçetesiz ilaç almaya karşı olabilirsiniz ya da evinizde ağrı kesici bulunmuyor olabilir. Her ihtimalde ilaçlardan yardım almadan baş ağrınızı nasıl geçirebileceğinizi bilmek yararlı olabilir. Baş ağrısını ve migreni rahatlatmak için kullanılan bir çok ev yapımı tarif, alternatif tedaviler ve önleyici yöntemler kullanabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

İlaçsız Baş Ağrısı Geçirme Yöntemleri (Doğal Yollar)

1Bol miktarda su için. Susuz kalmak genellikle baş ağrısına neden olur. Vücut susuz kaldığında beyine giden kan ve oksijen miktarı azalır ve bu da baş ağrısına yol açar. Baş ağrısının geldiğini hissettiğiniz an soğuk bir bardak su içmeyi deneyin. Baş ağrısı susuzluktan kaynaklanıyorsa, su içmek baş ağrısını dakikalar içinde geçirir ve hafifletir

  • Vücudunuzun susuz kalmasını önlemek için günde yaklaşık olarak 8 bardak sıvı tüketmelisiniz. Ancak bu miktarın %20’sini üzüm, hindi, karpuz sulu yiyeceklerden karşılayabilirsiniz.
  • Su içmek özellikle alkol aldıktan sonra önemlidir. Alkol vücudun susuz kalmasına yol açar ve bu da akşamdan kalma baş ağrılarına neden olur.

2Lavanta yağı kullanın. Lavanta ürünlerinin rahatlatıcı özelliklere sahip olduğu bilinir. Ancak lavanta yağının da baş ağrısı tedavilerinde oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz? Bir kase sıcak suyun içine bir kaç damla lavanta yağı ekleyin. Kafanızı suyun üstüne doğru eğin ve bir havluyla örtün. Derin derin nefes alın ve lavantalı su buharını içinize çekin.

  • Lavanta yağını aynı zamanda harici olarak da kullanabilirsiniz. Bir kaç damla seyreltilmemiş lavanta yağını şakaklarınıza bir süre masaj yaparak uygulayın ve bu esnada derin nefes alın.
  • Lavanta yağını içmemeniz gerektiğini unutmayın.

3Biberiye kullanın. Biberiye baş ağrılarının iyileşmesinde oldukça yardımcı olabilir. Başınıza biraz miktar iltihap önleyici özelliklere de sahip olan biberiye yağıyla masaj yaparak baş ağrısını kısa sürede geçirebilirsiniz. Alternatif olarak, ada çayı ve biberiye karışımıyla yapılmış bir bitki çayı içerek baş ağrısını hafifletebilirsiniz.

  • Biberiye ve ada çayı yapmak için bir çay kaşığı ezilmiş biberiye yaprağını ve bir çay kaşığı ezilmiş ada çayı yaprağıyla karıştırarak bir bardak kaynayan suya katın. Su oda sıcaklığına inene kadar bardağın üstünü kapatın ve çayın demlenmesini bekleyin.Günde iki ya da üç kere bu çayı tüketebilirsiniz.

4Karanfil kullanın. Karanfil bir çok farklı yolla baş ağrısının gerginliğini azaltmada kullanılabilir. Işte bir kaç öneri:

  • Bir kaç karanfili ezin ve bir keseye ya da temiz bir mendilin içine koyun. Baş ağrısını rahatlatmak için ezdiğiniz karanfillerin kokusunu içinize çekin.
  • Karanfil yağını deniz tuzuyla karıştırarak alnınıza ve şakaklarınıza masaj yapın. Karanfil yağı yatıştırıcı bir etki yaratırken deniz tuzu masajı yoğunlaştırır.

5Fesleğen yağı kullanın. Fesleğen baş ağrılarının tedavisinde etkili olan güçlü bir kokuya sahip bitkidir. Fesleğen kasları rahatlatır ve gevşetir ve bu denle gergin ve kasılmış kaslar nedeniyle oluşmuş baş ağrısının iyileştirilmesinde oldukça işe yarar.

  • Bir miktar kaynamış suyun içine taze ve yıkanmış fesleğenleri atın. Çayı içmeden önce bir kaç dakika demlenmesini bekleyin. Çayı yavaş yavaş yudumlayın. Bu çay baş ağrınızı geçirecektir.
  • Hafif baş ağrıları için ayrıca bir kaç taze fesleğen yaprağını çiğneyebilir ve başınıza saf fesleğen yağıyla masaj yapabilirsiniz.

6Zencefil kullanın. Zencefil kan damarlarındaki alevlenmenin azalmasına yardımcı olur ve bu özelliğiyle baş ağrısı tedavisinde sık sık kullanılır. Bir bardak bitki çayının içine iki üç cm büyüklüğünde kesilmiş ya da rendelenmiş taze zencefil ekleyin ve dört-beş dakika çayın demlenmesini bekleyin. Tat katmak için süt ve şeker kullanabilirsiniz. Şaşırtıcı bir şekilde, zencefil çayının bir aspirin kadar hızlı bir biçimde alevlenmeyi azaltarak baş ağrısını rahatlattığı bilinir.

  • Alternatif olarak taze ya da toz halindeki zencefili bir miktar su ile kaynatın. Baş ağrısından kurtulmak için çıkan su buharını soluyun.
  • Bir miktar zencefil şekeri çiğneyerek de baş ağrılarını hafifletebilirsiniz.

7Tarçın kullanın. Tarçın özellikle soğuk algınlığının neden olduğu baş ağrılarının rahatlatılmasına yardımcı olur. Tarçını baş ağrısı tedavisinde kullanmanın en kolay yolu bir miktar tarçını su ile karıştırarak macun yapmaktır. Bu macunu alnınıza uygulayın ve 10 ila 15 dakika boyunca bekleyin. Baş ağrılarının geçmesi gerekir.

  • Macun yapmak yerine iki çay kaşığı tarçını sıcak sütle karıştırarak rahatlatıcı bir içecek yapın. Dilerseniz tat katmak için bir çay kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

8Nane kullanın. Nane rahatlatıcı ve yatıştırıcı özellikleriyle bilinir ve baş ağrılarını yatıştırmada da etkili olarak kullanılır. Alnınıza, şakaklarınıza ve hatta çenenize bile nane yağıyla masaj yapın. Isterseniz, taze çekilmiş nane yapraklarını alnınızda 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Naneler alnınızdayken derin nefes almayı unutmayın.

  • Taze nane yaprakları aynı zamanda rahatlatıcı çaylar yapmakta da kullanılır. Sadece bir kaç taze ve iyice yıkanmış nane yaprağını bir bardak kaynayan suyun içine atın ve 4-5 dakika boyunca demlenmesini bekleyin.
  • Baş ağrısı tedavisinde nane buharından da yararlanabilirsiniz. Kaynayan suya iki üç damla nane yağı ekleyin ve buharını soluyun.

9Elma tüketin. Elma baş ağrılarının yok olmasına yardımcı olur. Vücuttaki alkalin ve asit seviyelerini dengeleyerek, elma baş ağrılarını rahatlatır. Baş ağrısının başladığını hissettiğiniz an kabuğuyla birlikte bir elma yemeyi deneyin. Alternatif olarak, hemen hemen benzer özelliklere sahip olan iki çay kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyebilirsiniz. Anında etki almak için bu karışımı için.

Kaynak:

  • http://www.wikihow.com/Cure-a-Headache-Without-Medication
Article Categories:
Sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir